HR konsalting


Nasa nova ponuda je pruzanje usluga iz oblasti oblasti HR menadzmenta, Organizacionog razvoja, Performance managementa, Executive Search-a, sve u cilju uspešnog uvođenja promena i osiguravanje kontinuiteta u poslovnim rezultatima naših klijenata .
 
Metodologija koju koristimo se primenjuje u najvećim domaćim i stranim Kompanijama !

Osnovni principi na kojima se zasniva naša praksa su maksimalno iskorišćenje internog potencijala svakog našeg klijenta (kompanije), najuspešnije medjunarodne prakse i kombinovanje sa specifičnostima lokalnog okruženja.
 
Ponuda nam je jedinstvena i razlikuje se zbog činjenice da za vas radimo projekte, vršimo analize, implementiramo nove poslovne modele, ali vam nudimo mogućnost da budemo i deo vašeg poslovnog sistema 24 h dnevno po principu IN HOUSE konsultantskih usluga. Rešenja koje vam dajemo i usluge koje vam pružamo, bice ispraćene od nase strane i posle završetka implementacije

Usluge HR Konsaltinga obavljamo i u saradnji sa kompanijom Key Solutions.

hrr

{tab Uvodjenje HR Funkcije u kompanije}

Važan korak u ostvarivanju postavljenih ciljeva Kompanije je i uspostavljanje HR funkcije, koja je jedna od najvažnijih poslovnih funkcija u Kompaniji. Potreba za uvodjenje HR funkcije se obično javlja u momentu kada kompanija dostigne nivo od 50 i više zaposlenih i kada je potrebno objediniti sve HR procese na jednom mestu.

U našoj ponudi se nalazi i ova usluga, koja podrazumeva sledeće korake:
1. Definisanje HR strategije u skladu sa opštim ciljevima firme
2. Uspostavljanje HR procesa
3. Uvodjenje i odabir HR profesionalca

{tab Analiza organizacije}

Analiza organizacije je usluga koju pružamo našim klijentima da bismo sagledali specifičnosti i dijagnostikovali stanje u njihovoj organizaciji, radi što efikasnijeg paketa mera u poboljšanju iste.

Analizu organizacije sprovodimo kroz sledece faze :

1. Ispitivanje zadovoljstva zaposlenih odredjenim motivacionim faktorima. Najčešće se putem upitnika ispituje zadovoljstvo organizacijom rada, rukovodjenjem, medjuljudskim odnosima, fizičkim uslovima rada, mogućnošću usavršavanja i drugim faktorima po izboru kompanije nalogodavca.
2. Procena menadžmenta – procena psihološkog profila, profesionalnih kompetenci i potencijala menadžera, kao i upoznavanje sa njihovim poslovnim dostignućima, odnosno ostvarenjima predviđenih rezultata
3. Analiza postojeće organizacione šeme i sistematizacije radnih mesta
4. Paket korektivnih mera za unapredjenje organizacije

 {tab Performance management}

Management by objective works - if you know the objectives. Ninety percent of the time you don't.
Peter F Drucker

Ova usluga predstavlja jedan od najvažnijih alata za merenje produktivnosti svakog zaposlenog, kao i moćan instrument za ostvarenje Kompanijiskih ciljeva i mogućnost da se nagrade kvalitetni menadžeri i operativci u poslovnom sistemu.

Nasi konsultanti poseduje puno ekspertize i iskustva u uvođenju efikasnih sistema procene radnog učinka zaposlenih, te garantujemo pun uspeh ako postanete korisnici ove naše usluge

{tab Executive search}

Executive Search predstavlja uslugu posvećenu pronalaženju profesionalaca za potrebe naših klijenata kroz direktan pristup, oglašavanje i pregled baze kandidata .

Tokom procesa selekcije mi koristimo sopstvenu bazu podataka i lične kontakte, ali takođe prikupljamo informacije iz dodatnih izvora koji nas upućuju na potencijalne kandidate.

Pre predstavljanja kandidata klijentu, sprovodimo temeljan intervju zasnovan na kompetencijama i naši konsultanti počinju sa detaljnom proverom referenci. Trudimo se da obezbedimo klijentu što je moguće više informacija koje bi mogle da utiču na njegov izbor.

Kada se odabranom kandidatu iznese ponuda, naši konsultanti su dostupni za saradnju u mogućim dodatnim pregovorima

{tab In House HR Consulting}

Svim malim i srednjim preduzećima preporučujemo oblik saradnje po principu IN HOUSE HR Consultinga, u kome na godišnjem nivou postavljamo strategiju rada u upravljanju ljudskim resursima i organizacionim razvojem, kao i mogućnost svakodnevnog poslovnog savetovanja iz tih oblasti.

Spremni smo da budemo vaš partner 365 dana u godini i da svakodnevno unapređujemo vaš biznis !

Na osnovu godišnje strategije pravimo mesečne planove rada i postepeno uvodimo i sprovodimo sve najbitnije što savremena praksa iz ovih oblasti nudi. Aktivnosti formiramo tako da predstavljaju konkretnu podršku Vašim kompanijskim ciljevima.

{/tabs}

Save