Održavanje svih treninga je prilagođeno pravilima zaštite od Covid-19

Održavanje svih treninga je prilagođeno pravilima zaštite od Covid-19

Druga šansa da ostavite dobar utisak?

 

U poslu, imate ograničeno vreme da ostavite trajni utisak na one koji donose odluke. Mnogobrojni faktori vam moraju ići na ruku tog dana kada je dogovoren sastanak. Samo neki od njih, zavise od vas. Tako se ponekad dogodi da uprkos najboljim namerama, ne uspete da ostavite dobar utisak. Niste istakli svoje najbolje adute. Rekli ste nešto što nije trebalo.

Personal Appearance

Kada se desi nešto ovako, imate na raspolaganju nekoliko opcija. Možete sve da zanemarite. Da ubedite sebe kako to niko nije primetio. Ili – možete da se postavite proaktivno i pokušate da popravite stvar. Možete da se izvinite i zamolite za drugu šansu.

Prvi korak je dakle - Izvinjenje. Ponudite sasvim kratko objašnjenje. Priznajte da ste pogrešili. Onda zamolite za još jedan sastanak. Na primer: „Molim vas, izvinite što za naš jučerašnji sastanak nisam imao pripremljen materijal. Taj sastanak mi je bio vrlo važan i stvarno bih želeo još jednu šansu za razgovor sa vama. Da li biste imali malo vremena za mene sledeće nedelje?“

Druga mogućnost je da kažete: „Zaista se izvinjavam što se nisam pripremio za jučerašnji sastanak. Slučajno sam zaboravio da ponesem potrebne materijale i bio bih srećan kada biste mi dozvolili da vam ih sada pošaljem da ih pogledate.“

U slučajevima kada imate poteškoća da do osobe koja vam je potrebna dospete putem telefona, što je u ovakvim slučajevima poželjniji način uspostavljanja kontakta i ispravljanja greške, razmislite o mogućnosti ostavljanja govorne poruke ili imejla. Tako možete još jednom objasniti šta je pošlo naopako, u najkraćim crtama, dakako i – šta biste želeli da učinite sledeće. Sročite tu poruku onako kako biste to učinili u direktnom kontaktu sa dotičnom osobom. Nemojte degradirati samog sebe niti se nazivati idiotom ili moronom – to je greška koju mnogo ljudi čini. Završite poruku napomenom kada i u koje vreme ćete biti na raspolaganju.

Save

Save

Save

Štampa