Održavanje svih treninga je prilagođeno pravilima zaštite od Covid-19

Održavanje svih treninga je prilagođeno pravilima zaštite od Covid-19

Pozitivne misli - slatko šaputanje

Najveći broj ljudi priča sam sa sobom, u sebi ili čak naglas! Ovo je sasvim uobičajena pojava i procenjuje se da se dogodi oko 20,000 puta u toku jednog dana, i da se najčešće radi o negativnim komentarima. Nije ništa strašno ako razgovarate sami sa sobom. Ali ako počnete da se sami sa sobom svađate, doza zabrinosti je dobrodošla!

pozitivne misli

Pričanje sa sobom je povezano sa našim mišljenjem o nama samima, a oba utiču na naše ponašanje i sposobnost da postignemo izvanredna ostvarenja.  Priča koju vodimo sa sobom se često može pretvoriti u ostvarivanje proročanstva, i zato je važno da priča bude pozitivna.

Šta radite od ova dva?

  • Posle dobro obavljenog posla da li čestitate sebi i kažete kako svakog dana postajete sve bolji i bolji? Ili kažete sebi da ste samo imali sreće? ili da je u pitanju slučajnost?
  • Posle loše obavljenog posla da li kažete sebi da možete bolje? Ili prebacujete sebi da  ste gubitnik i da se to samo vama dešava? Ili da nikada od vas neće postati dobar npr. prodavac?

Dobra vest je da postoji mogućnost da se istrenirate da koristite uglavnom pozitivne misli, jer ako ćete sa sobom da ćaskate 20,000 puta na dan, bolje se postarajte da se bodrite i motivišete nego da sebi stalno prebacujete i ponižavate se.

Prvi korak je da postanete svesni svojih misli.

Setite se o čemu razmišljate ili šta sebi kažete u sledećim situacijama:

  • Treba da pozovete klijenta?
  • Niste zatvorili prodaju?
  • Uspešno ste zaključili posao?
  • Naišli ste na prigovor?
  • Ostvarili ste planiranu prodaju?

Stvorite naviku da sebi čestitate i ohrabrujete se. Primetićete koliko vam lakše postaje da radite i koliko se bolje osećate, posebno u situacijama kada ne ide sve po planu.

Štampa