Šest koraka do sjajnog učinka  

 

team 386673 640

 

Imajte viziju

Šta je to čemu u stvari težite? Mislite kako će stvari izgledati kada svoj cilj ostvarite. Ne dozvolite da vam se krajnji cilj utopi u pozadinu.

Postavite ciljeve

Ima puno posla da se obavi, a njegov najveći deo je nužno uraditi odmah. Neverovatno je lako zakopati se u dnevnu rutinu i u stvari uopšte ne napredovati . Pa onda, ako se ne krećete ni u jednom smeru, kako mislite da bilo kuda stignete?

Oslobodite se ove zamke. Odlučite šta hoćete. Izaberite cilj. Krećite se ka svom cilju, ili će vam ponestati snage.

I tada, kada planirate svoj dan, postarajte se da u plan ubacite bar neki deo koji će vas približiti ostvarenju vašeg cilja.

Prevaziđite sebe

Možete se odlučiti za lagodan život i držati se poslova koje znate i sa lakoćom obavljate. To će vas sačuvati od stresa, ali vam je sa druge strane potreban izazov da se ne bi dosađivali. Ako isključivo radite poslove koji su vam laki, izgubićete osećaj postignuća po dobro obavljenom poslu a poverenje u lične vrednosti će se smanjiti.

Verujte da možete

Na putu do cilja, naići će period kada će njegovo ostvarivanje izgledati suviše teško. Setite se tada svojih dostignuća iz prošlosti i vaših mogućnosti u budućnosti. Ne obraćajte pažnju na osobe koje sumnjaju u vaše sposobnosti, posebno ako ste ta osoba vi sami.

Počnite odmah

Postoji nešto što već danas možete uraditi, a što će vas pokrenuti unapred.

Uživajte u trenutku

Težak je put do vrha. Zato, ne zaboravite sve one lepe stvari u vašem svakodnevnom životu. Budućnost je još daleko, zbog toga uživajte u sadašnjosti. Ne kukajte nad prošlošću. Šta god da se dogodilo - dogodilo se, i vi tu ništa ne možete promeniti. Ako je bilo ružno, spakujte sećanje u fijoku. Ako je bilo lepo, uklopite ga u vašu budućnost.

Štampa