• Skills
  • Lista treninga
  • Skills metodologija

Skills Innovative learning experiEnce - metodologija


U „Skills“-u koristimo najsavremenije sadržaje i metode i usredsređujemo se na svaki aspekt vašeg učenja.

Sve što radimo prilagođeno je maksimalnom razvoju vašeg znanja, veština i radnih rezultata.

Razumemo izazove sa kojima se suočavate. I mi živimo u Srbiji, razumemo kako je na tržištu.

Naši programi osmišljeni su tako da se usredsređuju na vaše individualne razvojne potrebe. Proces razumevanja vaših posebnih ciljeva počinje pre pohađanja obuke i traje sve vreme.
Naši iskusni treneri obezbeđuju da učenje bude u skladu sa vašim potrebama.

Izuzetno nam je stalo do toga KAKO ljudi uče i zbog toga naše treninge osmišljavamo tako da budu izuzetno interaktivni, podsticajni, a uz to i zabavni. Namerno kombinujemo veliki broj različitih pristupa učenju kako dinamika i energija ne bi uvek bile iste, pružajući priliku da se naučeno ispita i provežba pre nego što se po povratku na radno mesto primeni. Vrlo je važno istaći da se naši treninzi sastoje od 80% vežbanja i 20% teorije.

U toku 2020. godine, unapredili smo Skills treninge kao i „learning experience“ polaznika tako što sada imamo dve vrste Hibridnog treninga“.

Šta je „hibridni trening“ i u čemu je razlika između njega i „blended treninga“?

Blended trening je kombinacija tradicionalnog treninga i online treninga i akcenat je na treningu na daljinu (online). Hibridni trening je isto to ali + i rad sa bilo kojim drugim načinom prenosa znanja. Tu na primer spada i korišćenje aplikacija – što mi u Skills-u i koristimo.

Hibridni 1:

Učionica mesto održavanja treninga, 1 do 2 dana. Dosadašnji način rada dodatno je unapređen novim tehnikama rada sa polaznicima („Made to stick“), sa ciljem još većeg angažovanja polaznika. U toku rada se koristi i adekvatna net applikacija.

Cappuccino sastanak“  oko 30 dana, po završetku treninga održava se on line (Zoom/Teams/..) sastanak sa polaznicima treninga. Cilj sastanka je praćenje polaznika.

Microlearning posle cappuccino sastanka, polaznici preko applikacije na mobilni telefon dobijaju „mikro poruke“ tj. tekstualne i grafičke poruke, video materijale, upitnike itd... vezane za trening na kome su učestvovali.

Po završetku ovog procesa idu standardni „nastavci“ na trening – radionice, koučing itd...

Hibridni – 2:

Identično kao i prethodni trening, osim što je trening umesto u učionici, kompletno online.

Trening on line je jednak u sadržaju treninga ali je drugačije postavljen jer je dinamika rada prilično drugačija. Treninzi su podeljeni u online module, tako da se napr. jedan dan treninga sastoji od 4 modula. U toku jednog dana može se preći maksimum 2 modula.

U on line radu, koristi se nova Skills metodologija rada on line. Između ostalog, u toku treninga polaznici imaju priliku da vide više trenera. To je pokazalo izuzetne rezultate kao i zadovoljstvo polaznika.

Posle online treninga nastavlja se, kao i u prvoj opciji, sa Cappuccino sastankom i Microlearning-om.

Jako je važno je da su svi online treninzi u Skills-u „živi“!

To znači da trening nije unapred nasnimljen već imate trenera koji uživo vodi online trening.Evo još nekih elemenata naših treninga:

Praktičan, uz aktivno učešće – težište stavljamo na pružanje znanja i njegovu primenu u praksi. Ovakvim pristupom povećava se samopouzdanje polaznika u okruženju bez rizika.

Male grupe – sve grupe na treninzima su optimalne veličine kako bi se omogućio visok stepen interakcije. Maksimalan broj polaznika na treninzima u okviru obuka stručnog usavršavanja „Skillsa“ kreće se između 8 -12

Interaktivnost – vežbanje, vežbanje, vežbanje.

Samoanaliza – pomaganje pojedincima da shvate svoje trenutne prednosti i nedostatke predstavja ključ za omogućavanje delotvornog učenja. Nizom aktivnosti, koje obuhvataju preispitivanja, rasprave u grupi uz posredovanje trenera, analize video materijala, pomažemo učesnicima da razviju svest o sebi, svom znanju i svojim potrebama za unapredjenje

Pravljenje akcionog plana – u toku treninga polaznici izrađuju osnove za akcione planove kako bi mogli da na svom radnom mestu ODMAH primene ono što su naučili.

• Skills aplikacija - tokom treninga se koristi i aplikacija za ''brže učenje'' i unapređenje rada na obuci.

Detaljno razrađenu Skills metodologiju možete saznati na sastanku sa predstavnikom Skills-a.

Za više informacija pozovite nas na 069 1387 487! ili na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Štampa